χρήσιμες ιστοσελίδες και ειδήσεις

Για να επισκεφθείτε την αντίστοιχη σελίδα πατήστε πάνω στην αντίστοιχη γαλάζια γραμμή


ΚΑΣΤΡΟΛΟΓΟΣ 

Ο Καστρολόγος (www.kastra.eu) είναι ένας δίγλωσσος δικτυακός τόπος - στα Ελληνικά και στα Αγγλικά - με αντικείμενο τα Ελληνικά Κάστρα και Φρούρια των Μεσαιωνικών και νεότερων χρόνων. Απέχει πολύ από το να περιέχει όλα τα Ελληνικά οχυρά, αλλά αναπτύσσεται συνεχώς με την προσθήκη νέων κάστρων και καινούργιου πληροφοριακού υλικού. Μέχρι στιγμής, ο ιστότοπος περιέχει 470 κάστρα. Για κάθε κάστρο αφιερώνεται μία σελίδα με πληροφορίες και οπτικό υλικό. Υπάρχουν πολλά ακόμα κάστρα που πρέπει να προστεθούν, αλλά τα πιο σημαντικά συμπεριλαμβάνονται ήδη._______________________________________________________

Το Βυζαντινόν Χρονικόν είναι ένας σύντομος οδηγός για τους Αυτοκράτορες του Βυζαντίου.
Ο ιστότοπος δεν έχει να κάνει με την ιστορία του Βυζαντίου, γενικά. Εξειδικεύεται στους Βυζαντινούς Αυτοκράτορες. Επικεντρώνεται σ’ αυτούς και δίνει διάφορες πληροφορίες γύρω από τη ζωή, τη βασιλεία και τα πεπραγμένα τους.
Το «Χρονικόν» ως διαδικτυακός χώρος είναι ακόμα υπό κατασκευήν. Πολλές σελίδες είτε λείπουν είτε απέχουν πολύ από την ολοκλήρωσή τους. Στοχεύει σε διεθνές ακροατήριο. Για το λόγο αυτό είναι δίγλωσσο, και μάλιστα η βασική γλώσσα είναι τα Αγγλικά (με την έννοια ότι η Αρχική σελίδα είναι η Αγγλική). Στο μέλλον ίσως υπάρχει μετάφραση και σε άλλες γλώσσες, με πρώτη προτεραιότητα τα Ρωσικά.
________________________________________________________

Σύνδεσμος ελληνικών πόλεων με μεσαιωνικά κάστρα


Η «Ένωση Ελληνικών Πόλεων με Μεσαιωνικά Κάστρα» είναι μη κερδοσκοπικός, μη κυβερνητικός οργανισμός (ΜΚΟ) που συστάθηκε, ως Σωματείο, τον Ιανουάριο του 2008. Ήδη, η Ένωση έχει 40 περίπου μέλη-φορείς της Νομαρχιακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που εκπροσωπούν το σύνολο της Ελληνικής επικράτειας, ενώ το Υπουργείο Πολιτισμού έχει έμπρακτα εκφράσει την υποστήριξή του στους σκοπούς, οραματισμούς και άμεσες στοχεύσεις της Ένωσης.
________________________________________Μαργαρίτα του Passavant: en otage pour le PrinceΜία ενδιαφέρουσα μεσαιωνική ιστορία για την Μαργαρίτα του Πασσαβά από την φιλόλογο και ιστορικό Κωνσταντίνα Παπακοσμά. Για να διαβάσετε το σχετικό κείμενο πατήστε στην επόμενη γραμμή.

                                                             Η Μαργαρίτα του Πασσαβά
  

_______________________________________________
Ιστοσελίδα στα αγγλικά με θέμα τα μεσαιωνικά κάστρα
______________________________________

Φωτογραφίες της Κατερίνας Βόσσου για τον αρχαιολογικό χώρο της Κυλλήνης,

που βρίσκεται κοντά στο κάστρο Χλεμούτσι.

Κυλλήνη - Γλαρέντζα - Παλιόκαστρο φωτογραφικό και πληροφοριακό υλικό

_____________________________________________


ιστολόγιο που αναφέρεται και στο κάστρο Χλεμούτσι ως Castel Tornese

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου